Fermata Festival – 2022.

Datum/Date:
Početak/Start at: 8:00 PM
17 rujna, 2022


Zabilježite datume 17.-20. rujna jer će na Fermati iznova biti predstavljeni vrhunski glazbenici, a sve u prekrasnom ambijentu katedrale sv. Marka, Atriju Gradske vijećnice u Korčuli i crkvi sv. Roka u Lumbardi.
Organizatorica i umjetnička direktorica festivala, Lorena Milina, publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

‘’Festival je u protekle dvije godine ugostio već pozamašan broj glazbenika, pružio priliku mladim nadama te promovirao hrvatske skladatelje uz slavna svjetska remek djela. Predivna suradnja s glazbenicima i zainteresiranost publike bila mi je potvrda da festival ide u dobrom smjeru. Ove godine fokus je na gudačkom orkestru.’’

Publika će imati priliku uživati u atraktivnom program; djelima E. Elgara, J.S. Bacha, A. Vivaldija, M. Brucha i L. Sorkočevića, uz solistice: Aidu Deljkić, Anamariju Marić, Almu Dizdar, Tamaru Arsovski i Lorenu Milinu.
Uz gudački orkestar koji će koncerte imati u Lumbardi i Korčuli, u katedrali sv. Marka predstavit će se i trio Musica Salinea, trio HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Za ovu priliku svirat će hrvatske skladatelje R. Matza i D. Pejačević te klavirski trio br. 1 A. Arenskog.

Festival podržavaju Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Lumbarda, TZO Lumbarda, Centar za kulturu Korčula, HKD Napredak, Lučica-Lumbarda d.o.o.

Ulaz na koncerte je slobodan.